EG kjøper Lindbak Retail Systems AS

EG har kjøpt det norske IT selskapet Lindbak Retail Systems AS. Oppkjøpet er det første med Francisco Partners som eier og gjør EG til et ledende programvareselskap for detaljhandelen i Norden.

- Lindbak Retail Systems er det nest største oppkjøpet i EG sin historie, kun overgått av kjøpet av Silkeborg Data. Dette er derfor et tydelig eksempel på at vi starter en ny epoke sammen med Francisco Partners, sier CEO Mikkel Bardram i EG.

- Det er et godt oppkjøp, da det er en god match mellom Lindbak Retail Systems og EG. Vi har samme fokus på kundene, og begge selskapene satser på egenutviklet programvare. Samtidig kan vi se at Lindbak Retail Systems har høy bransjekunnskap innenfor detaljhandel, som er essensielt for suksess. Vi gleder oss derfor til å lære av våre nye kolleger og dele vår kunnskap med dem, sier CEO Mikkel Bardram i EG.

Lindbak Retail Systems blir videreført som et styrket og selvstendig forretningsområde i EG, og fokus vil være uendret på de store detaljhandelskjeder med hovedkontor i Norge, Sverige eller Danmark.

- Oppkjøpet av Lindbak Retail Systems viser vår ambisjon om å fortsette EG sin vekst gjennom oppkjøp innenfor bransjespesifikk programvare. Dette er bare begynnelsen, sier Petri Oksanen, partner hos Francisco Partners.

Både ansatte og den nåværende ledelsen i LRS går over til EG, hvor selskapets administrerende direktør Erik Tomren vil inngå i EG’s konsernledelse med ansvar for en ny retail-divisjon:

- Det har vært viktig å finne er offensiv og riktig eier som EG, som vil investere i videreutvikling av Lindbak Retail Systems og ta selskapet til neste nivå. EG har flere viktige kunder og gode bransjeløsninger til detaljhandelen, så jeg ser fram til at vi sammen kan tilføre både eksisterende og nye kunder økt verdi og et større tilbud av markedsledende løsninger, sier administrerende direktør Erik Tomren i Lindbak Retail Systems.

EG har overtatt Lindbak Retail Systems den 1. juni 2019. Alle avtaler med kunder, leverandører og samarbeidspartnere fortsetter som før. Partene ønsker ikke å opplyse om kjøpsprisen.

Om EG
EG er en skandinavisk programvarevirksomhet med mer enn 1.000 ansatte, fordelt på 15 lokasjoner i Skandinavia og Polen. Vi utvikler, leverer og supporterer egen programvare til mer enn 9.500 private og offentlige kunder. Les mer på EGs nettside.

Om Lindbak Retail Systems
Lindbak Retail Systems leverer forretningskritiske IT-løsninger til ambisiøse detaljhandelskjeder innenfor dagligvare, fag- og servicehandel. Virksomhetens 130 ansatte betjener daglig mer enn 4.000 butikker i Nord-Europa fra kontorer i Oslo, Bergen, Trondheim og Göteborg.


Kontakt for ytterligere opplysninger

Mikkel Bardram

Vedrørende EG:
CEO, Mikkel Bardram, EG, telefon +45 2922 6548, mail: mibar@eg.dk

Erik Tomren

Vedrørende Lindbak Retail Systems:
Administrerende direktør, Erik Tomren, telefon +47 992 96 943,
mail: erik.tomren@lindbak.no

Kundeweb

Kundeweb

Glemt passordet ditt?
Få e-post med nytt passord